Over ons

Egel 155 a

Egels Enco

 

Waarom een egelopvang?

Een ontmoeting tussen mens en egel is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend.Door de vele gevaren, bijna altijd veroorzaakt door de mens, is de egel in onze moderne razendsnelle samenleving inmiddels een bedreigde diersoort. De egel staat dan ook terecht op de lijst van beschermde dieren.

Mijn allereerste egel vond ik in 1975, lang geleden dus. Op een zondagmiddag vond ik midden op een landweggetje een egeltje. Ik wist nauwelijks iets van egels maar wat ik wel wist was dat egels overdag horen te slapen. Ik nam hem mee naar huis en gaf hem de naam ” Mecki.” Een sinaasappelkistje werd omgetoverd tot egelhuisje voor Mecki, waar hij dan ook prompt de eerste nacht uitbrak. De hele winter bleef Mecki bij me en in het voorjaar gaf ik hem de vrijheid. Een afscheid dat mij beslist meer moeite heeft gekost dan Mecki. Pas vele jaren later kwam ik weer in aanraking met egels. In Venray was een egelopvang. De beheerders waren al op leeftijd en zochten een opvolger. Na overleg thuis en het bekijken van de mogelijkheden, besloot ik een egelopvang te beginnen.Er was een heel traject te doorlopen van ambtelijke papierkraam, cursussen, ontheffingen, het oprichten van een bestuur, notariële akte en inschrijving bij de kamer van koophandel. September 2005 mochten we ons officieel stichting egelopvang Peel en Maasstreek noemen. In het begin nam ik alle aangeboden diertjes op om ze te verzorgen. Dat werd teveel en ik besloot in 2009 alleen nog egels en eekhoorns op te nemen.

herisson-23

                                                                       Zowel de egel als de eekhoorn zijn beschermde natuurdieren die steeds vaker hulp nodig hebben in onze drukke  samenleving. Opvangen zijn er steeds minder en de overheid maakt het steeds moeilijker.

suske a

De contactpagina is tijdelijk uitgeschakeld.Indien u vragen heeft of opmerkingen stuur dan een mail  naar info@egelsenco.nl